Welkom op de website van de dienst diabetologie/endocrinologie van de Sint-Jozefkliniek Bornem & Willebroek.
 
Op deze website willen we  u laten kennis maken met het aanbod van zorg binnen onze dienst en stellen we u graag ons team voor.
 
U kan het zien: we zijn een jong en dynamisch team. Over verloop van vele jaren zijn er stevige fundamenten opgebouwd. Met een team van 3 artsen, 7 verpleegkundigen diabeteseducatoren, 7 diëtistes (waaronder 2 diabeteseducatoren), 2 secretaresses en 2 podologen staan we voor u klaar.
 
Bij ons kan u terecht voor de opvolging van uw diabetes. Het grootste aandeel van de patiënten maakt deel uit van onze diabetesconventie, maar ook mensen die niet behandeld worden met insuline kunnen bij ons terecht. Verder volgen we heel wat diabetici onder insulinepomptherapie in onze pompconventie. Diabetespatiënten met voetproblemen worden verzorgd in onze voetkliniek. In ons team is een nefroloog (of nierspecialist) aanwezig, wat maakt dat u als diabetespatiënt met nierproblemen geïntegreerde zorg aangeboden krijgt. Ook is er een seksuologe in ons team aanwezig, voor de behandeling van seksuele problemen met endocrinologische achtergrond en voor het opstarten van homonentherapie binnen transgenderzorg.
 
Naast diabeteszorg voorzien we ook zorg voor personen met hormonale stoornissen (schildklierproblemen, bijnierproblemen, hypofyseproblemen e.d.).
 
Mensen met zwaarlijvigheid of obesitas begeleiden we in ons multidisciplinair obesitasteam.
Auteur: dr. Loes Moernaut
Versiedatum: 13 april 2018
.